Tietoa Minusta

Sari Manninen

Olen koulutukseltani terveydenhoitaja/sairaanhoitaja. Olen tehnyt pääasiallisen työurani työterveyshuollossa ja reilut 10v. siitä ajasta toimin työterveyshuollossa depressiohoitajana, tehden työtä kognitiivisella lyhytterapeuttisella työotteella.

Nykyisin työskentelen oman toiminimeni lisäksi järjestöpuolella eli ns. kolmannella sektorilla läheistyön parissa eli niiden henkilöiden parissa, joiden perheessä tai lähipiirissä on mielenterveysongelmia / päihteiden käytön haasteita.

Ihmisen psyyke on aina kiinnostanut minua, jonka vuoksi olen pitkäjänteisesti kouluttanut itseäni
ymmärtääkseni sitä paremmin. Depressiohoitajan sekä kognitiviisen lyhytterapian lisäksi tutuksi ovat tulleet mm. psykoanalyyttinen parisuhdeterapia sekä HOT (hyväksymis- ja omistautumisterapia) menetelmät. Viimeisen vuoden aikana kiinnostuin kehollisuuden merkityksestä ihmisen hyvinvoinnin kokonaisuudessa ja päädyin opiskelemaan Brain Relief hoitajaksi, joka tarkoittaa syvärentouttavaa kosketushoitoa akuutin tai kroonisen stressitilanteen laukaisemiseksi.

Koska olen vähän niin kuin ikuinen oppija ja elämän ihmettelijä, aloitin syksyllä -23 Mielenterveys- ja
päihdetyön YAMK opinnot Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa.

Minulla on pitkähkö kokemus depression hoidosta, mutta niin ikään ahdistuksen, paniikin, uupumuksen ja unettomuuden hoitoon sopivat sekä psykoedukatiivinen, että kognitiivinen työote, jotka molemmat sisältyvät työskentelyyni.

Pidän tällä hetkellä vastaanottoa mm. Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy, Kotkan toimipisteessä sekä Kotkan Työterveydessä, Kotkansaarella. Minua on myös tarvittaessa mahdollista tavata Karhulan Teollisuuspuiston työtilassa, William Ruthinkadulla.